Meglepő tanulmány: ha mozog, többet kereshet

szerző: Jobline
2012 június 21.

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a rendszeres testmozgást végzők 9 százalékkal keresnek többet, mint lustább munkatársaik.

Korábban is születtek kutatások a témában, amikben olyan megállapításokra jutottak a kutatók, hogy a sportos emberek többet keresnek, de többnyire nehéz biztosan megállapítani, milyen összefüggés is van a sportolás és a kereset között. Egyes kutatók szerint feltételezhető, hogy aki rendszeresen sportol, az a munkájában is fegyelmezett és szorgalmas.

Egy korábbi, 2007-es tanulmány szerint a túlsúlyos nőknek átlagosan 18 százalékkal kevesebb a bérük, mint átlagos testsúlyú társaiknak.

Legutóbb a Cleveland Állami Egyetem munkatársai készítettek felmérést a témában. Hasonló végzettségű és képességű dolgozókat vizsgáltak, és megállapították, hogy akik rendszeresen végeznek valamilyen testmozgást, azok 9 százalékkal keresnek többet azoknál, akik egyáltalán nem sportolnak.

Ebben a kutatásban a rendszeres testmozgást heti legalább három órában határozták meg. Hozzátették a kutatók, hogy annak ellenére megéri mozogni, hogy bár Amerikában az átlagos órabér 23,41 dollár, egy bérlet fitnesz terembe pedig 70 dollár körül van, azok a munkavállalók, akik edzenek, 84 dollár körüli bért kapnak.

fizetés  •  tanulmány  •  mozgás  •  sport
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen