Melyek a világ legjobban vezetett vállalatai?

szerző: Jobline
2012 június 25.

A General Electic, a Procter& Gamble, az IBM, a Microsoft és a Coca Cola a világ legjobban vezetett vállalata friss vizsgálat szerint.

A Legjobban vezetett cégek rangsorában azt vizsgálta a Hay Group, hogy mely vállalatok azok, amelyek az új és kreatív ötletek, javaslatok megvalósításához a legjobb környezetet teremtik munkavállalóik számára.

A legjobb 20 cég között többségben voltak azok a Hay Group közlése szerint, ahol a kitűnő ötlettel rendelkező munkavállalók büntetés nélkül hagyhatják figyelmen kívül a hierarchikus rendet. A felmérés nagy vesztese idén a pénzügyi szektor volt: 2010-ben még a legjobb 20-ban szereplő Goldman Sachs és a spanyol Santander bank már nincs rajta az összesített listán.

Forrás: AP / Paul Sakuma

"Az innováció a kulcs a jövendő növekedéshez. Ez az a képesség, amely a rendkívül kemény globális versenyben a túlélés biztosítéka. Például a legjobb húsz közé került cég mindegyike jelezte, hogy rendszeresen megünneplik az innovatív megoldások megvalósítását - szemben más cégeknél, ahol csak 49 százalék jelezte, hogy erre időt szakít. Nemcsak kulturálisan izgalmasabb közeget teremtenek a munkavállalóiknak, hanem jobb is a jövedelmezőségük" - mondta Rick Lash, a tanácsadó cég Vezetés és Tehetség programjának vezetője.

A legjobban vezetett vállalatok 2012-ben:

1. General Electric

2. Procter &Gamble

3. IBM

4. Microsoft

5. Coca-Cola

6. McDonalds

7. Accenture

8. Wal-Mart Stores

9. Johnson & Johnson

10. Unilever

11. Toyota

12. Nestlé

13. 3MCompany

14. Southwest Airlines

15. Exxon Mobil

16. PepsiCo

17. Siemens

18. Shell

19. Dow Chemical

20. FedEx

munkahely  •  cég  •  legjobb vállalat
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen