Három új beruházás, nyolcszáz új munkahely

szerző: Jobline
2012 június 27.

Összesen mintegy nyolcszáz új munkahelyet jelent majd az a három új beruházás, amelyet állami támogatással valósítanak meg az országba betelepült multik - írta szerdai számában a Magyar Hírlap.

A dán Lego Csoport már a nyáron megkezdi új, nyíregyházi gyárának építését, a 125 millió eurós ráfordítással épülő, nyolcvanezer négyzetméteres gyárkomplexum egy év múlva készül el. A Lego jelenleg körülbelül ezer dolgozót foglalkoztat hazánkban, s ezt a létszámot 250 új dolgozóval bővíti a nyíregyházi üzem 2014-től.

A Stadler is bővíti gyártócsarnokát Szolnokon: háromszáz új munkahely jön létre. A motorvonat-összeszerelő cégnél ezzel a mostani kétszáz fős alkalmazotti létszám ötszáz főre bővül. A húszmillió svájci frank beruházással megvalósuló új gyár avatása még az idén várható.

A miskolci ipari parkban építi fel emelő berendezéseket gyártó üzemét a finn Konecranes cég, amely egy szerződéscsomagot írt alá a helyi önkormányzattal, illetőleg az állammal is. Itt az év végétől 230-240 dolgozót alkalmaznak majd.

munkahely  •  multi  •  beruházás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen