Otthon sem szabadulunk a munkától

szerző: Jobline
2012 július 05.

Egy átlagos brit munkavállaló több mint három hetet tölt egy évben a szabadidejével azzal, hogy munkahelyi e-maileket ír, vagy telefonokat bonyolít le.

A OnePoll közvélemény-kutató intézet által készített felmérés szerint a munkavállalók 93 százaléka azután is folytatja a munkáját, ha hazaért - ez egy héten 3 óra 31 percet jelent hetente, egy évben pedig 183 óra.

Forrás: AP

Az ezer válaszadó fele azért dolgozik, hogy az elmaradását behozza, 20 százalékuk viszont csak azért túlórázik otthon, hogy lenyűgözze a főnökét. További 37 százalékuk az ágyban heverészve válaszol az e-mailekre.

A megkérdezettek nagy része ugyanazokat az eszközöket használja a magánéletében, mint a munkában, ami jelzi is, mennyire összemosódott a munka- és a pihenőidő. Csupán 15 százalékuknak van céges illetve privát mobilja.

Több mint kétharmada a válaszadóknak ébredés után rögtön a céges e-mailjeit csekkolja, 65 százalékuk pedig még lefekvés előtt még vet egy pillantást a munkahelyi levelekre. A brit dolgozók 15 százaléka még este 10 után is válaszol a céges leveleire.

munka  •  munkahely  •  otthon  •  telefon  •  e-mail
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen