Hogyan kerülje el a konfliktust a munkatársakkal?

szerző: Jobline
2012 július 09.

Újoncként nehéz bekerülni egy összeszokott közösségbe. Ráadásul ha kevés rutinja van az embernek, akár önhibáján kvül is könnyen belekeveredhet olyan konfliktusokba, amit szeretett volna elkerülni.

Még a kezdetén érdemes tenni azért, hogy a későbbiekben ne fajulhassanak el az irodai konfliktusok. A workawesome.com összegyűjtött néhány tippet azoknak, akik még nem szerezték meg a kellő rutint.

Kerülje tudatosan

Az ember pillanatok alatt megérzi, kivel érdemes barátkoznia, és ki az, akiből dől a negatív kisugárzás. Bízzon a megérzéseiben! Próbálja kerülni ezeket az embereket, és ha szünet van, inkább azok társaságát keresse, akiknek az első perctől pozitív a kisugárzása.

Saját benyomások

Valaki az első nap a szárnyai alá veszi és mindenről részletesen tájékoztatja? Legyen kedves, köszönje meg, de ne hagyja, hogy másokat az ő szavai alapján ítéljen meg. A saját benyomások mindennél fontosabbak.

Ne beszélgessen akármiről

Ne hagyja, hogy egyik kollégája önnel akarjon kibeszélni egy harmadik embert. Később ezek a beszélgetések visszaüthetnek, és ön is rosszul jöhet ki a dologból. Ha egy munkatársa önnel akarja megosztani egy harmadik kollégájukkal kapcsolatos sérelmeit, ne legyen rá vevő, terelje el a témát. És ez fordítva is igaz: ön se kezdeményezzen hasonló beszélgetést másokkal.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen