Veszélyben a karrierje? Ezekre a jelekre figyeljen

szerző: Jobline
2012 július 24.

Érdemes nyitott szemmel járni, mert sok apró jel mutathat arra, hogy hamarosan vége a pályafutásának a jelenlegi munkahelyénél.

Közepesen jó dolgokat mondanak önről.

Nem árt érdeklődni a főnökénél, esetleg változtak-e az elvárások, mit csinálhatna másként, vagy jobban. Mutassa meg, hogy akar és tud tovább fejlődni. Ne legyen nyugodt, ha senki nem mondja meg az esetleges hibáit, csak udavriasan köntörfalaz.

Jó dolgokat mondanak önről, de se fizetésemelést nem kap, se plusz juttatásokat.

A jó, sőt, hasznos, kiemelkedő munkaerőt előbb-utóbb anyagai juttatásban is szokták részesíteni. Ez lehet fizetésemelés, vagy egyszeri prémium. Elképzelhető, hogy gyáva a főnöke és nem meri a szemébe mondani az igazságot, hogy rosszul áll a szénája. Ebben az esetben is érdemes kérezdni, hogyan tudna javítani a munkáján.

Rendszeresen ugyanazt a negatív kritikát kapja.

Lehet azért, mert nem figyel arra, amit mondanak, csak megy a saját feje után? Ez a lehető legrosszabb, amit tehet, ebben az esetben ugyanis a kritikában benne van a konkrét megoldás, hogy min változtasson, mit csináljon másképp. A felettese(i) előbb-utóbb megunják, hogy magukat ismétlik. Még ha nem is ért egyet mindennel, ne felejtse el, ön az alkalmazott.

Folyamatos elbocsátások.

Ilyenkor mindenki veszélyben érzi magát. A legjobb, amit tehet, hogy próbáljon meg még jobban igyekezni, legyen még szorgalmasabb. Emellett frissítse fel az önéletrajzát és a LinkedIn profilját, készüljön fel a legrosszabbra.

Többen felmondanak.

Vagyis elhagyják a süllyedő hajót... Tájékozódjon, amennyire csak tud. Lehet a többiek már látják azt, amit nem. Ha reménytelen helyzetben van a cége, lehet önző, keressen ön is minél hamarabb egy új állást.

Megállt a cég a növekedésben.

Ha a cég nem növekszik, stagnál. Ha pedig stagnál, nem tud fejlődni, nem tudja tartani a lépést a konkurenciával, aminek csak rossz vége lehet.

karrier  •  veszély  •  jel
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen