Kritikus pontok: ezek kerüljenek bele egy önéletrajzba?

szerző: Jobline
2012 július 25.

Az önéletrazot érdemes minél rövidebben, tömörebben megfogalmazni. Ám kerüljön-e bele például a lakcíme?

Korábban már írtunk arról, hogy egy tanulmány szerint csupán hat másodpercet szánnak egy önéletrajzra. De vannak olyan dolgok a CV-ben, amiket már megszokásból sem szoktak kihagyni, illetve valamiért fontosnak tartanak, pedig szükségtelenek. Mik ezek?

Lakcím

Sokan nem szeretik az ennyire személyes információkat megosztani magukról, de ezt sajnos nem érdemes kihagyni. Annyira hozzánőtt már a CV-hez a lakcím, hogy a munkáltatónak egyből feltűnne a hiánya, furcsának találná, hogy nem látja. Azért is szükséges megadni egy címet, hogy látszódjon, nem lenne gond a munkába járással vagy azzal, hogy még heteket kellene várni önre, mire el tudna költözni.

A biztonság kedvéért azonban ha gyanús hirdetést lát, nézzen utána a cégnek, ne adja ki adathalászoknak a személyes adatait!

Fogyatékosság

Írni vagy nem írni? Egyértelműen azt tanácsoljuk, ne írja bele direktben, azonban utalhat rá: szője bele a szakmai tapasztalatába vagy hobbijába például azt, hogy fogyatékosoknál végez önkéntes munkát, vagy díjat kapott valamilyen hasonló tevékenységéért. Az interjún már nem fog kínos perceket okozni ezek után az ön fogyatékossága.

Átlag

Az egyetemeken, főiskolákon elért jó átlagokat sokan szeretik megemlíteni. Ez rendben is van, ha frissdiplomás, de ha 5-10 évvel korábban szerezte meg a papírját, már teljesen lényegtelen, milyen eredménnyel végzett, inkább vegye ki azt az önéletrajzából.

CV  •  önéletrajz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen