Amiktől rémálom lehet egy munkahelyi megbeszélés

szerző: Jobline
2012 július 26.

A legtöbb dolgozó idegenkedik a munkahelyi megbeszélésektől. A Forbes összegyűjtötte a leggyakoribb hibákat, amiktől valóban rémálom lesz egy-egy meeting.

Zsúfoltság

Minél rövidebb határidő van egy-egy feladat megoldására, kivitelezésére, annál inkább romlik a hatékonyság. A dolgozók hamar felismerik, ha lehetetlen feladatokat várnak el tőlük, így a megbeszéléseken csak a testük vesz részt és azt várják, mikor lesz már megint szünet.

Lehetetlen küldetés

Ha már az elején tudja mindenki, hogy a kitűzött célok sosem fognak megvalósulni, nincs motiváció. Az embereknek szüksége van arra, hogy érezzék, nem haszontalanul töltik el véget nem érő megbeszélésekkel az idejüket.

Elnyújtott találkozók

Az 1-2 napos megbeszélések egyszerűen leszívják az embert, a dolgozók többsége már az elején kedvetlenül áll neki az ilyen találkozókhoz. Hiába érzi a vezetés ezeknek a szükségét, tudatosítaniuk kell magukban, hogy az agy egyszerűen nem képes ilyen hosszú ideig folyamatosan figyelni.

Kimerültség

Elég, ha csak egy kolléga kezd el ásítozni, úgy fog terjdeni az unalom, mint a vírus. Érdemes ilyenkor egy néhány perces szünetet tartani, hogy mindenki felfrissüljön.

Előzetes egyeztetés

Miért is vagyunk most itt? Hogy megbeszéljük, miről legyen szó legközelebb. Ez szinte a lehető legrosszabb témája egy meetingnek. Ha már elveszik az időt a hasznos munkától, akkor konkrét dolgokkal kell előállni.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen