Ilyen is van: a cég fizeti a nyaralást

szerző: Jobline
2012 augusztus 03.

Igazi ritkaság, hogy egy vállalat korlátlan mennyiségű szabadnapot biztosít a dolgozóinak. A világ cégeinek mintegy 1 százalékánál működik ez - írja a Forbes.

Az ilyen típusú juttatás arra utal, hogy a cég maximálisan megbízik az alkalmazottjában, és tisztában van azzal, hogy a dolgozó keményen és lelkiismeretesen dolgozik, ha szükség van rá - írja a Forbes a WorldatWork felmérésére hivatkozva.

Forrás: AP

Sok cég viszont azzal is tisztában van, hogy a dolgozó a szabadsága alatt is rendszeresen dolgozik, képtelen elszakadni a munkájától. Azért, hogy ez ne így legyen, az Evernote nevű vállalat egyedülállóan ritka juttatási rendszert dolgozott ki.

A cég minden egyes alkalmazottjának évi 1000 dollárt biztosít, amit akkor kell elköltenie, amikor a legalább egyhetes szabadságát tölti. A cég egyébként azért, hogy minél kevesebb stressz érje a dolgozóit, étkezési utalványt, utazási támogatást, valamint házvezetőnői szolgálatot is a beosztottak rendelkezésére bocsát.

Az Evernote vezérigazgatója, Phil Libin úgy nyilatkozott, hogy mindezt nem divatból, vagy azért teszik, mert a legszórakoztatóbb munkahely címére pályáznának. Állítása szerint csak olyan embereket vesznek fel, akik valóban dolgozni akarnak, a cég feladata pedig az, hogy ehhez mindennemű segítséget, hátteret, támogatást megadjanak.

vállalat  •  főnök  •  szabadság  •  cég  •  nyaralás  •  költőpénz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen