Ezért nem válaszolnak az önéletrajzára

szerző: Jobline
2012 augusztus 03.

Az álláskeresők sokat bosszankodnak amiatt, hogy miután elküldték az önéletrajzukat egy helyre, semmilyen visszajelzést nem kapnak. A Business Insider magazin összegyűjtötte, mi lehet ennek az oka.

Alkalmatlanság

Sok munkanélküli annyira kétségbeesetten küzd azért, hogy végre állása legyen, hogy nem is törődnek azzal, mik az elvárások. Ha nincs meg az elvárt előképzettség, ne várja, hogy behívják interjúra.

Nincs megfelelően optimalizálva az önéletrajz

Kulcsszavak, kulcsszavak, kulcsszavak! Vannak olyan cégek, ahol számítógépes programmal szűrik ki a megfelelő önéletrajzokat, így ha nincsenek megadva a keresett szavak, nem fog eljutni a pályázat a HR-esig.

Forrás: Flickr.com

Rossz a formázás

Vannak bizonyos dolgok, amikben nem érdemes eltérni a megszokottól. Ha következetlenül használjuk a kiemeléseket, a közcímeket, szinte garantált a bukás.

Ellentmondás

Ha a LinkedIn profilja merőben más szakmai előmenetelt mutat, más dátumokkal, mint az önéeltrajza, az felkelti a HR-es gyanúját. Hangolja össze az online profilján az előmenetelét az önéletrajzával, különben hiteltelen lesz.

Az 500 önéletrajzból az öné volt a 499.

Ne várjon a megadott határidő utolsó pillanatáig, legyen gyors, és jelentkezzen minél hamarabb. Sőt, a hirdetés megjelenése után ellenőrizze, változott-e a munkaköri leírás. Előfordulhat, hogy a munkáltató a beérkezett önéletrajzok elolvasása után pontosít, vagy apróbb módosításokat hajt végre a hirdetésen.

CV  •  önéletrajz  •  hiba  •  válasz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen