Ilyen fotó ne kerüljön LinkedInre

szerző: Jobline
2012 augusztus 06.

Nem mindegy, milyen képet tölt fel a LinkedIn profiljába. Mivel ez egy szakmai közösségi oldal, nagyon sokat veszíthet egy rosszul kiválasztott profilképpel.

Mivel a cégek szeretik leellenőrizni azokat a jelölteket, akik jelentkeznek egy-egy állásra, oda kell figyelni arra, mit és hogyan osztunk meg magunkról az interneten. Különösen érvényesül ez a LinkedInen, a világ legnagyobb közösségi oldalán.

A Business Insider összeszedte, milyen fotókat tilos használni a LinkedInen.

Kedvenc kisállat - Hacsak nem állatorvos, bármilyen cuki állattal is fotóztatta le magát, hanyagolja az ilyen képeket.

Csoportkép - Aki nem ismeri önt, honnan tudja, a sok ember közül kit kell keresni?

Kisbaba - Gyönyörű dolog a terhesség, a szülés pedig maga a csoda, és mindenkinek a saját kisbabája a legszebb... De ez a profil önről szól, önre kíváncsiak, nem a gyerekére.

Túl régi kép - Nem kell havonta új képet csináltatnia magáról, de ne is egy tíz évvel ezelőtti fotót rakjon fel magáról.

Amatőr kép - Jól sikerült kép készült önről vízparton, buliban, vagy sportolás közben? Ezt inkább a Facebookra töltse fel, egy bikinis képnek semmi helye egy szakmai oldalon.

Esküvői fotó - Smink, fodrász, gyönyörű ruha, profi fotós-nyilván egy rakat pénzt elköltött arra, hogy jól nézzen ki a nagy napon. Mégis, az ilyen személyes jellegű képet inkább tartsa meg a családi albumnak, mert egyáltalán nem tükrözne professzionális hozzállást, ha menyasszonyi ruhában pózolna a profilképén.

Túl pixeles kép - A profilkép lényege az, hogy jól látszódjon az arca. Ha torzít a fotó, az se szerencsés, amatőrnek fogják tartani.

Túl komoly - Legyen önben élet, de ne vicsorogjon. És a fekete-fehér fotó helyett ragaszkodjon egy színes képhez.

Kerülje a termékét vagy a logóját - Az emberek önre kíváncsiak, nem a termékére. Arra, hogy a vállalkozását promózza, vannak ennél sokkal megfelelőbb lehetőségek.

fotó  •  LinkedIn  •  profil
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen