Így ne menjen állásinterjúra nyáron

szerző: Jobline
2012 augusztus 06.

Pénteken lépett életbe az 5 napon át tartó hőségriasztás. Szakemberek szerint hétfőn akár 39 fok is lehet, de ilyenkor is illik betartani az alapvető öltözködési szabályokat, ha állásinterjúra megy az ember.

Az ország nagyobb részén még kedden is 30 fok feletti csúcshőmérséklet várható, enyhülést az aznap érkező hidegfront hozhat - közölte korábban az ÁNTSZ.

Egy állásinterjún viszont nem tűnik egyszerű feladatnak, hogy egyszerre nyűgözze le a leendő főnökét, mégse érezze kényelmetlenül magát a hőségben. Tippek.

Ne mutasson sokat magából

Adná magát, hogy rövid nadrágot, vagy miniszoknyát vegyen fel, ám mindkettőt hanyagolja az interjún. Felülre se válasszon túl rövid, vagy túl kivágott ruhadarabot. A legjobb megoldás, ha jó minőségű, jól szellőző anyagból készült ruhát választ.

Izzadás

A hőségben elkerülhetetlen az izzadás, ezért szedje magát rendbe, mielőtt behívnák. Legyen önnél legalább zsebkendő, amiben meg tudja törölni az arcát, homlokát, illetve a kezét. Ha gyöngyözik a homloka, vagy nedves a keze, nem fog jó benyomást tenni.

Zárt cipő

Tiszteletlenség nyitott orrú cipőben menni interjúra, ráadásul sok helyen a hétköznapokon is elvárják, hogy zárt cipőben legyen munkaidőben. Pláne akkor tartózkodjon ettől a viselettől, ha nem ápoltak a körmei.

Forrás: Shutterstock

Rejtse el a tetoválást

A kivágott ruha azért sem praktikus, mert a tetoválását is könnyen felfedheti, legyen az a dekoltázson, lábszáron, vagy bokán. A nagy melegben természetesen senki nem várja el, hogy garbóban jelenjen meg az interjún, de lehetőség szerint ne mutasson túl sokat a testéből.

Nem a strandon van

Ne legyen túl laza. A napszemüveget ne tolja fel a fejére, inkább tegye be a táskájába, és ha kendőt, baseball sapkát, vagy kalapot viselt az utcán, azokat is vegye le, mielőtt behívnák tárgyalni. Ezeket a dolgokat nem lehet elégszer hangsúlyozni, mert bár triviálisnak tűnnek, a fiatal, pályakezdő álláskeresők gyakran megfeledkeznek magukról.

állásinterjú  •  nyár  •  meleg  •  hőségriadó
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen