A legnagyobb hibák, amiket a pályakezdő álláskeresők elkövetnek

szerző: Jobline
2012 augusztus 06.

A tapasztalat hiánya, illetve a túlzott magabiztosság az, amivel a fiatalok hátrányba kerülhetnek.

A Fobers Magazin Dani Ticktin Koplik szakértő segítségével gyűjtött össze néhány tipikusnak mondható hibát, ami hátráltatja a fiatalokat az állásszerzésben.

Bármit megtehetnek?

A Forbes szerint megtörtént, hogy egy gyakornok már az első nap közölte a főnökével, hogy hamarabb el kell majd mennie, mert csütörtökönként egy órát szokott lovagolni, és azt nem fogja kihagyni.

Túl későn "kapcsolnak"

Ideális esetben már a felsőfokú tanulmányok alatt munkát kellene vállalniuk a fiataloknak - legalább a nyári szünetben illene dolgozniuk. Ezzel szemben meglepően sokan vannak azok, akiknek úgy telnek el az egyetemi, főiskolai éveik, hogy egy percet sem dolgoznak.

Kísérőlevél=önéletrajz

Gyakrank összemossák a kettőt, mert tapasztalat híján nincsenek tisztában vele, hogy a kísérőlevél nem az önéletrajzuknak a bővített verziójának kell lennie.

Nem elég alaposak

Az álláskereső fiatalok gyakran épp csak egy pillantást vetnek a hirdető cég honlapjára, mielőtt elmennének az interjúra. Ehelyett érdemes alaposan áttanulmányozni az oldalt. A Forbes azt ajánlja, keressenek a cégről szóló cikkeket, nézzék meg, fent vannak-e a Twitteren.

Tegyék rendbe a Facebook-oldalukat

Illik leszedni a kínosabb bulifotókat, bármennyire is szép emlékek fűzik a fiatalokat hozzá. Vagy legalább ne egy ilyen legyen beállítva profilképnek, az oldalukat pedig ne tegyék láthatóva ismeretlenek számára.

A varázsszó: köszönöm

Az állásinterjú végén illik megköszönni a lehetőséget, ezzel is kifejezve, kiváltságnak és remek lehetőségnek tartaná, ha a cégnél dolgozhatna. Nyugat-Európában és Amerikában elterjedt, hogy az interjú után külön levelet is írnak a felvételiztetőnek.

pályakezdő  •  álláskereső  •  hiba
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen