Házon kívül: hogy nézzen ki az automatikus válasz?

szerző: Jobline
2012 augusztus 10.

A szabadság ideje alatt beállított automatikus válasznak megvannak a speciális szabályai - hívja fel a figyelmet a Daily Mail.

A házon kívül üzenet legfontosabb funkciója az, hogy tájékoztassa az ügyfelet arról, hogy nem elérhető. A Daily Mail írása szerint az egyik legnagyobb hiba, amit ennek írása során elkövethet az ember, az, hogy hemzseg nyelvtani hibáktól vagy értelmetlen mondatoktól. A megkérdezettek kétharmada szerint ezeknek a helyessége olyan elvárható minimum, aminek a hiányában hiteltelenné válhat a feladó.

Az internetes kommunikáció gyorsaságának köszönhetően ha néhány napon belül nem válaszol egy megkeresésre, dühös, felháborodott, vagy sértődött levelek várhatóak, ezért ha legalább egy hétre utazik el, mindenképp állítsa be ezt a funkciót levelezőrendszerében. Ne felejtse el megadni egy kollégájának az elérhetőségét, akihez az ügyfél fordulhat, ha nagyon sürgős esetben keresnék.

A lap által megkérdezettek 58 százaléka az mondta, bosszantó, ha nem kapnak a megkeresésükre automatikus választ, és szakmaiatlanságról, felületességről árulkodik a nemtörődömség.

A válaszlevélbe célszerű röviden beleírni a távollét okát - így nyugodtan megfogalmazhatja, hogy jelenleg szabadságon tartózkodik.

A levele legyen udvarias megfogalmazású, de kerülje a nehézkes, bonyolult megfogalmazást.

munkahely  •  szabadság  •  e-mail
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen