Kreatív önéletrajzok: mi az, ami még nem sok?

szerző: Jobline
2012 augusztus 21.

Egy jól eltalált önéletrajzzal akár biztos befutó is lehet, de akár hatalmasat is bukhat rajta.

Egy tanulmány 2298 vezető segítségével végzett egy nagy szabású kutatást, ami megtörtént eseteken alapuló, meghökkentő álláspályázatokat gyűjtött össze.

Ami nem jött be

Volt egy jelentkező, aki a pályázatűban zseninek nevezte magát, és meginvitálta a lakásába, hogy nála legyen az interjú. Természetesen odáig már nem jutottak el.

Egy másik jelölt azzal vágta el magát, hogy azt hazudta, tökéletesen beszél "antarktiaiul". Az állást az Antarktiszon hirdették meg.

Egy másik HR-es is igen megdöbbentő élményét elevenítette fel: volt egy álláskereső, aki az önéletrajzaként egy fotót küldött el. A képen a jelölt egy függőágyban heverészett, rajta egy szöveggel: "Üdv, xy vagyok, munkát keresek". Amit nem náluk talált meg.

A kísérőlevek sem mindig a pályázók barátai. Sajnos azt nem tudni, hány éves volt az illető, de minden bizonnyal fiatal, a levelét ugyanis teletűzdelte a "LOL" kifejezéssel...

Forrás: Flickr.com

Meglepő, de működhet

Vannak viszont olyan ritka, egyedi megoldások, amik még a legszigorúbb HR-est is leveszik a lábukról. Egy fiatalember például egy hatalmas Rubik-kockát küldött el jelentkezésként. Ha a megfelelő irányban forgatták a kockákat, elolvashatóvá vált az önéletrajza. Szinte azonnal felvették.

Egy másik, már-már megható sikersztorit egy anyuka könyvelhette el. A nő a készségei között leírta, hogy rutinos ápolónő, házvezetőnő, szakács, pedagógus, döntőbíró, taxisofőr, titkár és szabó - egy személyben. Ő is elnyerte a munkát.

Nagy sikere volt annak a marketinges állásra jelentkező hölgynek is, aki az önéletrajza mellé egy tökéletesen megszerkesztett kiadványt csatolt - mi mást rekálmozhatott volna benne, mint saját magát?

CV  •  önéletrajz  •  kreatív
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen