Felmérés: a Google alkalmazottai a legelégedettebbek

szerző: Jobline
2012 augusztus 23.

Egy friss, amerikai felmérés alapján a Google dolgozói a legelégedettebbek. Van is rá okuk.

Az amerikai vállalatok rájöttek, hogy a tehetséges dolgozókat meg kell tartani, ezért a legtöbb munkáltató sok időt áldoz arra, hogy olyan programokat találjon ki, amitől elégedettek lesznek az alkalmazottai. Ilyesmi lehet például az, amikor a munkavállalók nagyobb beleszólást kapnak az általuk elvégzett munkába, valamint az is, hogy a munkáltató megteremti a továbbképzési lehetőségeknek a feltételét.

A CareerBliss felmérése szerint működnek is ezek a stratégiák. Az elégedettséget mérő oldalon legutóbb 50 000 munkavállaló osztotta meg a tapasztalatait. Ez alapján az elégedettségi versenyt magasan a Google nyerte meg - a szavazók 37 százaléka rájuk voksolt. A jó eredmény többek között annak is köszönhető, hogy a keresőóriásnál dolgozók többlet jutalmat kapnak attól függően, milyen eredményesen végezték el a feladatukat.

Ezen felül a halál utáni juttatás a házastársnak/élettársnak is pluszban vonzóvá teszi a céget (a részletekről már írtunk, kattintson ide).

A munkavállalók pedig úgy látják, a Google folyamatosan törekszik az olyan programok kidolgozásán, ami miatt egyre nehezebb lesz elcsábítani máshova a dolgozókat.

felmérés  •  dolgozó  •  elégedettség  •  Google
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen