Luxus a munkahelyen

szerző: Jobline
2012 augusztus 27.

A juttatások nagyban befolyásolhatják egy cég hatékonyságát - írja a Forbes.

Míg egyes vállalatok ingyenes harapnivalókat, vállalati kedvezményeket biztosítanak a dolgozóiknak, addig máshol meglepő kényelmi szolgáltatásokkal teszik könnyebbé a munkavállalók mindennapjait - írja a Forbes. A vélemények azonban megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy a már-már luxus szintű juttatások javítják-e annyira a munkafolyamatokat, hogy azokat megérné biztosítani.

Jeffrey Pfeffer, a Stanford Egyetem professzora szerint hasznos, ha a cégnél olyan pozitív vállalati kultúra van, ahol természetes, ha értékelik és jutalmazzák a munkavállalókat.

Masszázs
Masszázs
Forrás: Szakony Attila

A professzor úgy nyilatkozott, hogy viszont hiába van masszőr a cégnél, ha a munkáltatót napi szinten sok stressz éri a munkája miatt, csupán a masszírozás nem fogja megoldani a problémát, és növelni a hatékonyságot.

A munkahelyi gyermekmegőrzés, vagy a magas szintű egészségügyi juttatások viszont egyszerűbbé teszik az alkalmazottak életét, és le tudnak venni annyi terhet a vállukról, hogy jobban tudjanak a munkára koncentrálni.

Claire Tompkins munkahelyi termelékenységi tanácsadó szerint fontos, hogy a dolgozók érezzék, megbecsülik őket, így például az olyan szolgáltatások, amik a munkavállalók egészségének megőrzését célozzák meg, javít a termelékenységen.

Hozzátette, hogy az idő sokkal többet ér, mint a pénz, ezért sokat számít, hogy a juttatások egy részét a munkahelyen el lehessen érni - így például, ha az irodában ingyen hozzájutnak néhány szedvicshez, vagy az épületen belül ki van alakítva egy konditerem, azokat sokkal szívesebben ki fogják használni.

munkahely  •  hatékonyság  •  luxus  •  termelékenység
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen