Még több szakmai aktivitás a HVG Állásbörzén a mérnök és IT szakembereknek

szerző: Jobline
2012 augusztus 19.

A 11. HVG Állásbörze 2012. szeptember 26-27-én kerül megrendezésre a SYMA Rendezvényközpontban az őszi toborzási szezon nyitórendezvényeként. A börze innovatív fejlesztései, programjai most ősszel főleg a műszaki érdeklődésű mérnököknek és IT szakembernek szólnak.

Szakmai Túraállomások – középpontban a mérnöki és IT szektor képviselői

A HVG Állásbörzén most ősszel bevezetésre kerülnek az ún. Szakmai Túraállomások, vagyis a vállalatok különféle aktivitásai, játékai, melyeken egy térkép segítségével haladhatnak végig az érdeklődők. Ennek az új programnak a segítségével még könnyebbé válik a cégek és az érdeklődők közötti kapcsolatfelvétel.

Szakmai programok műszaki érdeklődésű látogatók számára

 

Forrás: hvg.hu
Az X-Meditor Kft., a Formula Student Hungary verseny szervezője is a börze kiállítója lesz. A FSH a felsőoktatási hallgatók autóversenye, amely jelentős szakmai esemény a mérnöki, IT és autóipari szektorokban egyaránt. Nemcsak, hogy kiállítanak, a Képzési Fórumon egy előadást is meghallgattok tőlük a Formula Student versenysorozat kialakulásáról, a diákok által tervezett és kivitelezett autókról és a járműiparbeli életpálya lehetőségekről - Formula Student, kapcsold direktbe a karriered! címmel.

Kiállításra kerül a Masat-1, az első magyar műhold is. A BME hallgatók és doktoranduszok által fejlesztett műhold immár több mint fél éve kiválóan működik. Ennek a projekt célja, hogy a résztvevő fiatalok a felsőoktatásban kapott elméleti ismeretek mellett magas színvonalú szakmai tapasztalatot és referenciát is szerezzenek, mely az álláskeresésüket is nagyban támogatja majd. A projekt vezetője Masat-1, az ötlettől a megvalósulásig címmel előadást tart majd a Szakmai Fórumon, melyben bemutatja, hogy jutott el ez a projekt az első gondolattól addig, hogy a kész űreszköz 2012. február 13-án elstartolhasson, és mi mindenre volt szükség ahhoz, hogy folyamatosan üzemeljen, és küldje az adatokat a fedélzetről a földi állomásra.

Ha hatékonyan szeretnél állást keresni, és magas szintű szakmai programokon részt venni, gyere el a HVG Állásbörzére! Ott találkozunk!

Regisztrálj a honlapon, jelentkezz a programokra, tudj meg még többet a rendezvényről: www.hvgallasborze.hu/latogatoknak

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen