Boldogtalanok az amerikai dolgozók

szerző: Jobline
2012 szeptember 03.

Abban az országban, ahol milliókra rúg a munkanélküliek száma, azt várnánk, hogy akinek van állása, örül neki. Egy kutatás azonban rámutat, a többséget egyáltalán nem boldogítja a munkája - írja az ELTE-TÁTK Hírlevele.

Nem csak a gyorséttermi dolgozók, de a fehér galléros munkavállalók is elégedetlenek a Yahoo! Finance és a PARADE magazin közös felmérése szerint. A 26 ezer amerikai munkavállaló bevonásával készült vizsgálat szerint ugyanis a megkérdezettek 60 százaléka másik állást választana, ha tehetné.

A kutatást elemző szakértők szerint az elégedetlenség oka, hogy sokan hiába reménykednek az előléptetésben. Hogy az előrelépés miért nem sikerül a dolgozóknak, arra választ jelenthet, hogy míg 27 százalék úgy véli, a kemény munka, 18 százalék szerint a kezdeményezőkészség, 4 százalék szerint a kreativitás visz előbbre, addig a többség, 51 százalék szerint a cégen belül helyezkedésen, a „belpolitikai” viszonyokon múlik az, kit léptet elő a vezetőség.

Bármennyire is utálják a munkájukat, a dolgozók többsége további hosszú munkavégzésre számít. A munkavállalók 33 százaléka reméli csak, hogy 65 éves kora előtt nyugdíjba mehet, 15 százalék bízik benne, hogy 65 évesen nyugdíjazzák, minden második válaszadó azonban úgy számol, ennél is tovább dolgozik majd. Utóbbiak valamivel több, mint fele reméli, hogy 66 és 70 éves kora között kiléphet a munkaerőpiacról.

 ELTE-TÁTK Hírlevél

munka  •  dolgozó  •  Amerika  •  boldogtalanság
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen