Miért nem jut el az állásinterjúig?

szerző: Jobline
2012 szeptember 04.

Úgy érzi, remek az önéletrajza és tökéletes lenne a meghirdetett pozícióra, de nem jut el a személyes találkozóig, hogy bizonyítson?

A CareerBuilder összeszedett négy olyan jellemző hibát, amit elkövetnek az álláskeresők, és ami végül a kiszemelt pozíció elbukásához vezet.

Rossz helyre fókuszál

Nyilván csábító egy olyan cégnél dolgozni, ami szem előtt van, a sajtó rendszeresen beszámol a sikereiről - de számos olyan vállalat van, ami nincs ennyire szem előtt, mégis megérné hozzájuk is jelentkezni. Nem csupán a világszerte ezreket foglalkoztató cégeknél lehet szakmai sikereket és szép karriert befutni. Ráadásul hozzájuk valószínűleg kevesebben is jelentkeznek, így a nagy számok törvénye alapján több az esélye, hogy felvételt nyer. Legyen alapos és körültekintő!

Nem követi az utasításokat

Minden vállalatnak más és más a felvételi eljárása. Van, ahol e-mailt kell küldeni, és akad olyan hely is, ahol a honlapon megadott űrlapot kell kitölteni. Olvassa át alaposan, a cég, ahova jelentkezik, mit kér, és kövesse az utasításokat.

Unalmas a kísérőlevél

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tilos egy, a netről letöltött sablonlevelet küldeni minden helyre. A kísérőlevélnek egyedinek és a hirdetéshez igazítottan testre szabottnak kell lennie.

Nincs utánkövetés

A CareerBuilder által megkérdetett vezetők 86 százaléka azt mondta, hogy egy-két héttel a leadott jelentkezés után érdemes érdeklődnie a hirdetőnél. Ez lehet egy telefonhívás vagy egy e-mail, a lényeg, hogy ne hagyja, hogy elsikkadjanak a beadott pályázata fölött.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen