Alulfoglalkoztatott Y generáció

szerző: Jobline
2012 szeptember 06.

Az Y generáció még úgy gondolta, egyetemre, főiskolára kell ahhoz menniük, hogy a későbbiekben munkát szerezzenek, különben nem fognak boldogulni maguktól - írja a moneyland.time.com. A tapasztalatok alapján viszont kevés lehetőségük van a fiataloknak, és ezeknek a munkáknak a java része nem igényel diplomát.

Egy idei, amerikai felmérés szerint a friss diplomások 53 százaléka munkanélküli vagy alulfoglalkoztatott. A moneyland.time.com hozzáteszi, hogy persze az alulfoglalkoztatottság jobb a munkanélküliségnél, de a fiatalok nagyon keveset keresnek, így nehezen tudják törleszteni a főiskolás, egyetemi éveik alatt felvett hitelt, amiből a tanulmányaikat finanszírozták. Egy átlagos amerikai fiatal egyébként körülbelül 25 ezer dolláros adósságal kezdi el felnőtt életét.

A lap ironikusnak nevezte azt, hogy az Y generációba tartozók többnyire olyan munkát találnak, amihez nem kell diploma, és mégis szükség van rá, hiszen szinte minden fiatal rendelkezik ezzel, így ez a minimumkövetelmény, de a kitöréshez még kevés.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen