Öt végzetes mondat, amiért elveszítheti állását

szerző: Jobline
2012 szeptember 12.

Az inaktív, lusta dolgozó csak akkor ronthat még jobban a helyzetén, ha negatív érzelmeit a főnöke felé is kommunikálja.

A csbnews.com egyik írása nyomán összegyűjtöttünk öt olyan mondatot, ami szinte biztos kirúgással jár.

Nincs mit csinálnom

Tényleg nincs semmi tennivalója? Ha ezt állítja, két dolog biztosan kiderül önről: hogy hazug és lusta. Mindkét dolog olyan tulajdonság, ami az előreléptetést nem segíti, sőt, könnyen elveszítheti a munkahelyét. Olyan nincs, hogy ne tudjon mihez kezdeni, csak akarnia kell, biztosan talál magának valami feladatot. Ha mégis előfordulna, hogy mindennel végzett és csak malmozna, szóljon a felettesének, hogy szívesen átvállal valamilyen más feladatot.

Ez nem igazságos

A munkahely nem óvoda, ahol előadhatja a sértődött, durcás kisgyermeket. A cbsnews szerzője keményen fogalmaz, szerinte nagyon sok minden nem fair. Nem fair, hogy évente gyerekek millióit rabolják el és adják el rabszolgának, az sem fair, hogy százmillióknak nincs mit ennie. Ha igazságossággal vagdalkozik, könnyen tűnhet hisztisnek, ilyen alkalmazottat pedig senki sem szeretne.

Lehetetlen

Csupán kétféle alkalmazott létezik: az egyik megcsinálja a rá bízott feladatot, a másik kifogásokat keres, hogy miért nem végzi el a dolgát. Az utóbbi csoportba tartozók gyakran leszólják a kreatív és ötletes embereket. Ha azt hiszi valamiről, képtelenség megcsinálni, próbálja meg más szemmel nézni a dolgokat, és gondolkozzon el azon, hogyan lehet mégiscsak kivitelezni.

Bárcsak...

Ha így kezdi a mondatot, a főnöke így fogja tovább gondolni: "bárcsak mást vettem volna fel". Az biztosan nem a legjobb megoldás, ha csak hátra dől, és várja, hogy minden magától megoldódjon. Gondoljon arra, hogy a problémák megoldásáért tennie is kell.

Mi mindig így csináltuk!

Ön akar lenni a bezzeg-ember, aki képtelen a változásokra, és az előző munkahelyén bevett protokollhoz ragaszkodik? Ne akarjon mindent jobban tudni és mindenbe belekötni.

munkahely  •  kirúgás  •  tiltott
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen