Öt tipp a munkahelyi békéért

szerző: Jobline
2012 szeptember 17.

Ha sok emberrel dolgozik egy légtérben, fokozottan oda kell figyelni a másikra.

Ha elvárja, hogy mások ne zavarják önt munka közben, a minimum, ha bizonyos alapvető udavariassági formákat ön is betart. A Business Insider összegyűjtött öt olyan dolgot, amik a legjellemzőbb feszültségforrások egy irodában.

Kerülje a parfümfelhőt

Még ha odáig is van a legújabb parfümért, amit vásárolt, a munkahelyen bánjon vele óvatosan. Az erős, nehéz illat nem biztos, hogy a kollégáinak is tetszeni fog, ráadásul könnyen megfájdulhat az intenzív illattól a munkatársai feje.

Forrás: Stiller Ákos

Zenehallgatás

Ha munka közben hallgat zenét, a biztos az, ha fülhallgatóval teszi azt. Egyrészt, mert nem szeretheti mindenki ugyanazt a zenét, amit ön, másfelől pedig lehet a másikat zavarja a zaj munka közben. Ha fülhallgatót használ, figyeljen oda, hogy ne tekerje fel a maximumra a hangerőt, mert a fülesből kiszivárgó zaj szintén zavaró lehet. Az éneklést, dúdolgatást pedig felejtse el, még akkor is, ha a barátai szerint megvan önben az x-faktor.

Legyen figyelmes

Kiborult a kávéja? Egy mozdulattal letörölheti maga után. Kifogyott a papír a másolóból? Pótolja. Ugye, milyen apróságok ezek? Mégis sokan elfeledkeznek róla. Vagy lustaságból, vagy figyelmetlenségből.

Intenzív kajaszag

Ha a közös térben ebédel, jobb, ha hanyagolja a túl fűszeres, fokhagymás ételeket. A popcornt is jobb otthonra hagyni.

Mellőzze a drámát

Egy zűrös válás kellős közepén tart? Esetleg a kamasz lányával vannak gondok az iskolában? Mindenkinek lehetnek magánéleti problémái, mégis, ha teheti, ezeket intézze munkaidőn kívül. Vagy legalább ne a kollégák füle hallatára. Valószínűleg nem akarja, hogy mások az ön nyomoráról pletykáljanak a háta mögött.

munkahely  •  béke  •  feszültség
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen