Nem tudjuk, hogyan keressünk munkát

szerző: Jobline
2012 szeptember 24.

Sokan azért nem tudnak elhelyezkedni, mert egyszerűen nem tudják, hogyan kell munkát keresni - nyilatkozta a Fővárosi Munkaügyi Központ kirendeltség-vezetője az InfoRádiónak.

Az utóbbi húsz évben rengeteget változott az álláskeresési technika, korábban nem is volt szükség ezen technikák elsajátítására és alkalmazására - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Munkaügyi Központ kirendeltség-vezetője.

Victor Zsuzsanna szerint azok vannak bajban, akik az előző rendszerben hosszú évekig dolgoztak egy munkakörben. A mostani pályakezdők már tanulnak bizonyos technikákat a felsőoktatásban, de  azt javasolja, hogy az álláskeresők keressenek fel szakembert, hiszen a munkáltatók igénye folyamatosan változik.

Victor Zsuzsanna elismerte, hogy a fejvadász cégek álláskeresési technikákat oktató szakemberei sokaknak megfizethetetlenek, alternatív megoldást nyújthatnak a munkaügyi központok ingyenes szolgáltatásai is. Hozzátette, hogy a magasan képzettek fogadják el a legnehezebben, hogy nem képesek visszahelyezkedni a munkaerő-piacra.
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen