Milyen munkakörökben látnak lehetőséget?

szerző: Jobline
2012 szeptember 25.

A foglalkoztatottsági nehézségekkel teli időszakban a személyzeti tanácsadó cégek munkaerő-piaci szerepe egyre fontosabbá válik a brüsszeli Jobs for Europe (Munkahelyeket Európának) konferencia résztvevői szerint - olvasható a Trenkwalder közleményében.

Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa, és Pataki Károly, a Trenkwalder igazgató tanácsának tagja, egyetértettek abban, hogy az úgynevezett "zöld munkakörökben" - mint az egészségügy és az informatika - sok lehetőség rejlik a munkavállalók számára. Éppen ezen okból kifolyólag lenne szükség ezen területek fokozottabb támogatására és kiaknázására.

Andor László
Andor László
Forrás: AP / Virginia Mayo

Az EU tagállamai és a személyzeti tanácsadó cégek számára a legnagyobb kihívást, és ezzel együtt a legnagyobb felelősséget a fiatalok munkanélkülisége ellen folyó küzdelem jelenti, hiszen a körükben magas munkanélküliségi ráta szinte az összes európai országban komoly gondot jelent. A személyzeti szolgáltató Európa-szerte megküzd ezzel a kihívással és keresi a megoldási lehetőségeket a problémára.

hr  •  munkaerőpiac  •  Trenkwalder
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen