Mit akar magáról sugallni?

szerző: Jobline
2012 szeptember 28.

"Az énmárka nem más, mint amit akkor mondanak rólunk, amikor kilépünk a szobából" - mondta Jeff Bezos, az Amazon alapítója.

Az Effemine (Egyesület a fiatal nőkért) Nagy Krisztina közreműködésével (palyamarketing.hu) 12 pontban szedte össze a HVG Állásbörzére, mire kell odafigyelnie egy állásinterjún vagy egy új munkahelyen. 12 látszólagos apróság, amik erősíthetik, vagy éppen gyengíthetik at énmárkát (a témáról egyébként John Purkiss és David Royston-Lee könyvet is írtak, ha érdekli, kattintson ide).

Pontosság

Időben ott van mindenhol, vagy állandóan elkésik? Állítsa előbbre az óráját!

Aláírás az e-mailben

Van, nincs, rövid, egy betű, vagy részletes? Minden, amit magáról ír (vagy nem ír), építi (vagy rombolja) az énmárkáját. Nézze meg, milyen az öné, és miről árulkodik.

Táska

Milyen a táskája, amit magával visz egy állásinterjúra? Hátitáska, szimatszatyor, ridikül vagy laptoptáska van önnél? Mit mesél önről a táskája?

Jegyzet

Mibe jegyzetel? Ősrégi noteszbe, kockás füzetbe, céglogós naptárba, iPadba, fehér lapra, vagy drága bőrkötéses mappába? Melyik illik önhöz és a márkájához?

Toll

Milyen tollal ír? Eldobható kék-fehér csíkossal? Drága, márkás tollal, filctollal, ceruzával, vagy az évek alatt összegyűjtött reklámtollak egyikét használja?

Hobbi

Mit csinál a szabadidejében? Bélyeget gyűjt, vitorlázik, vagy önkéntes munkát végez? Vagy valami olyan hobbit űz, amit mások nem csinálnak a környezetében? Van olyan hobbija, amiről bárkivel el tud beszélgetni?

Megosztott képek a közösségi oldalakon

Milyen fotókat tesz közzé magáról nyilvánosan elérhető helyeken? Nyaralási képeket vagy üzleti fotókat?

Posztok, lájkok

Átgondolta már eddig, miket lájkol vagy ajánl? Kiscicákat vagy szakmai infókat? Reklámokat oszt meg, netán politizál? Tud okosan szelektálni, és olyanokat terjeszteni, amik beleillenek az énmárkájába?

Ismerősök

Hány ismerőse van, ezrek, vagy 50? Ezek között vannak cégek, vagy csak valódi személyeket jelöl be? Közülük mennyit ismer a valóságban? Megengedi nekik, hogy akármilyen fotón bejelöljék önt?

Márkák, cégek, weboldalak

Mit mond önről, ha a legtöbb kedvence cukiság vagy hajmeresztőség? Milyen arányban követ szakmai lapokat, poénos oldalakat, "ellenmozgalmakat"? A leendő munkaadója örülni fog, ha lájkolja az "I love alvás" oldalt?

Ruhák, kiegészítők

Nyakkendő, sál, óra, barátságkarkötő, buddhista füzér, lila cipőfűző, kendő, hajpánt?

Frizura, smink

Felébred inkább a szükségesnél korábban, hogy tökéletes legyen a megjelenése, vagy ahogy kipattan az ágyból, úgy indul útnak?

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen