Ezek a hibák vezetnek a kirúgáshoz

szerző: Jobline
2012 október 05.

Szeretné tudni, miért nem halad előre olyan tempóban a ranglétrán, mint ahogy megérdemelné?

Gyakran érzi úgy, hogy kihagyják a fontos projektekből? Valószínűleg, akaratán kívül, önmagát hátráltatja. A jobs.aol.com összegyűjtött néhány karriergyilkos szokást, viselkedést.

Önmagában a jó munka nem elég

Az, hogy tökéletesen elvégzi a feladatait, néha kevés lehet. Meg kell találni a lehetőségét és a módját, hogy a főnöke is tisztában legyen a képességeivel, szorgalmával. Attól még, hogy ön tisztában van azzal, milyen értékes munkaerő, nem fog nőni a fizetése, és nem biztos, hogy elő fogják léptetni.

Negatív hozzáállás

Gyakran panaszkodik, hogy sok a munkája? Mások előtt fejezi ki nemtetszését a cégpolitikáról? Dühöng, mert az IT-s kollégák lassúak? Ha állandóan negatív hullámokat bocsát ki magából, ne várja, hogy az ellenkezőjét kapja vissza.

Forrás: AP

Bizonytalanság

A túlzásba vitt szerénység is derékba törheti a karrierjét. Merjen kiállni önmagáért, az ötleteiért, és ha egy projektmunkában hibát lát, ne féljen szólni, mert a siker mindannyiójuknak az érdeke.

Hazugság

Ha egyszer hazugságon kapják, eláshatja magát. Bármilyen kellemetlen is, legyen mindig őszinte, a legapróbb dolgokban se füllentsen. Ha például elkésik a munkájából, vallja be, hogy elaludt, ne keressen kamu kifogásokat.

Szervezetlenség

Tartsa be a határidőket, küldje el időben az e-maileket, ne szórja szét a fontos dokumentumokat. A munkahelyen az ilyen hibákat nem lehet rendszeressé tenni, mert joggal megbízhatatlannak fogják tartani, és ha nem is rúgják ki, abban biztos lehet, hogy semmi fontosat nem fognak önre bízni.

Ellenállás

Úgy érzi, mindenhez ért, nem kell már tanulnia? Ha így van, hatalmasat téved. Muszáj lépést tartania mindenféle újításokkal, különben előbb-utóbb azon veszi észre magát, hogy a legkésőbb érkezett kollégája is többet tud önnél.

munkahely  •  kirúgás  •  hiba  •  szokás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen