Tippek az Y generációnak

szerző: Jobline
2012 október 05.

Hol hibázza el az Y generáció, hogy nem kap munkát? A cégvezetők szerint, hiába megnyerő az önéletrajz, ha a jelölt nem készült fel az interjúra.

Egy, az Y generáció sajátosságait kutató amerikai cég vezetője, Dan Schawbel szerint hatalmas hátrányban vannak a pályakezdők, hiszen alig van munkatapasztalatuk (amit ráadásul nem is tudnak megfelelően prezentálni), míg a cégvezetők olyan embereket keresnek, akik már fel tudnak mutatni valamit.

Schawbel úgy gondolja, érdemes beleképzelnie magát a jelöltnek abba a helyzetbe, hogy az interjú egy olyan verseny, aminek a végén a munkáltatót kell megnyerni, így mindent meg kell tenni a sikerért, küzdeni kell, ahogy csak bír.

Megtérülés

Minden vezető a sikerre, a profitra hajt, és biztos akar abban lenni, hogy az új munkavállalója egy olyan befektetés lesz, ami a későbbiek folyamán megtérül. Az interjú során mondjon el néhány olyan korábbi tapasztalatot, ami ezt alá is támasztja. Mutassa meg, hogy mennyi hozzáadott értéket tud adni a vállalatnak.

Névjegykártya

Bár banálisnak hangzik, de jó, ha egy jelöltnek van névjegykártyája. Schawbel ezt azzal magyarázza, hogy senkitől sem elvárás, hogy rendelkezzen vele, de ha van, akkor illetőről sokkal professzionálisabb kép alakul ki, és a későbbiek folyamán könnyebben meglesz az elérhetősége.

Mutassa meg a munkáit

Ha például kreatív munkakörben dolgozik, dolgozott, egy-egy kiemelten jól sikerült munkája mindig legyen önnél egy CD-n vagy pendrive-on, hogy könnyen és egyszerűen megmutathassa azokat.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen