Jóval több ambíció van a férfiakban

szerző: Jobline
2012 október 10.

Egy felmérés szerint a nők kevésbé ambíciózusak, mint a férfiak, és nincsenek is olyan mértékű fizetési igényeik, mint az erősebbik nemnek.

A Telergaph 1000 fiatal férfit és nőt kérdezett meg arról, hogyan látják a karrierútjukat, mit szeretnének a jövőben elérni. Hatból egy nő mondta, hogy évi 100 000 fontos fizetéssel elégedett lenne, míg erre a kérdésre ötből 1 férfi válaszolt igennel. A másik véglet szerint pedig a nők 16 százalékának megfelelő lenne évi 30 000 fontos fizetés, a férfiak körében ennél jóval kevesebben, 12 százalék mondta azt, hogy jó lenne neki ez az összeg.

A 18 és 35 év közötti megkérdezett nőből alig (3 százalék) tervezte azt, hogy saját vállalkozása lesz, vagy egyszer a vezérigazgatói pozícióig viszi, míg ennél több férfinak (6 százalék) ez szerepel a célkitűzései között.

A tanulmány alapján elkezdik Nagy-Britanniában kidolgozni, hogy a nők is merjenek karrierről álmodni. Kutatók szerint a nők többsége már a pályája elején úgy érzi, mivel a gyerekvállalás miatt úgyis meg kell szakítania a karrierjét, eleve felesleges tervezgetnie a jövőjét, vagy magasabb célokat kitűznie maga elé.

karrier  •  felmérés  •   •  fizetés  •  férfi
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen