A legrosszabb kifogások, miért hiányzunk a munkából

szerző: Jobline
2012 október 16.

A CareerBuilder legfrissebb felmérése szerint a dolgozók 30 százaléka úgy jelentett beteget, hogy közben nem is volt az - publikálta az eredményeket a jobs.aol.com.

A munkáltatók egyre kevésbé hiszékenyebbek a CareerBuilder felmérése szerint. A megkérdezett vezetők 14 százaléka mondta azt, hogy már elment meglátogatnia az alkalmazottját az otthonában, hogy ellenőrizze, valóban betegen fekszik-e, vagy csak kamuzott - írja a jobs.aol.com. A főnökök 29 százaléka alaposan ellenőrzi az orvosi papírokat, illetve telefonon ellenőrzi a munkavállalót. A felmérésből kiderül, hogy lenne okuk félni a dolgozóknak a hazugságtól, ugyanis a lebukottak 17 százalékát kirúgták azért, mert ellógtak a munkahelyükről.

Forrás: 123rf.com

A CareerBuilder szerint a beteg munkavállalók száma jelentősen megugrik azokban az időszakokban, amik közelítenek az ünnepnaphoz, a munkáltatók szerint a dolgozók 20 százaléka decemberben a "legbetegebb". A következő népszerű hónap egyébként a július, de januárban és februárban is szívesen kivesznek a dolgozók némi "extra" szabadságot.

A munkavállalók 29 százaléka azért marad otthon egy-egy napra, mert úgy érzi, szüksége van a kikapcsolódásra, 16 százalékuk azért marad otthon, hogy végre sokáig tudjon aludni, 15 százalékuk pedig a személyes ügyintézést választja a munka helyett.

Bizarr kifogások

A felmérés kiemel néhány egészen hihetetlen kifogást, amivel a dolgozók megpróbálták megúszni az aznapi munkát. Ezek közül az egyik legdurvább az volt, amikor a munkavállaló azt mondta, azért nem tudott bemenni dolgozni, mert egy rendőrségi vizsgálat miatt exhumálták a nagymamája holttestét. Volt olyan is, aki azt állította, hogy narancssárga lett a haja a hajszárítástól. De akadt, aki azért nem tudott bemenni dolgozni, mert beleharapott egy madár, egy másik dolgozónak pedig idegösszeroppanást kapott a kutyája.

munkahely  •  szabadság  •  betegség  •  kifogás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen