Négy hatalmas hiba a CV-ben

szerző: Jobline
2012 október 26.

Nagyon sok olyan hibába belecsúszhat az álláskereső, ami miatt elúszik a leendő munka.

Szubjektív szöveg:

Visszafogottan az öndicsérettel! Ne használjon túl sok jelzőt, mint például "rendkívül jó kommunikációs képesség", vagy "keményen dolgozó, szorgalmas szakember". A tényeket közölje, ne azt, milyennek látja magát. Hagyja az ilyen jellegű megállapításokat a HR-esre.

Túl sok info:

Még ha az összes korábbi munkatapasztalata, amit beír a CV-be, releváns, szelektáljon. Riasztó lehet, ha sok munkahelyen dolgozott, egyrészt azért, mert azt gondolhajták, túl öreg, másrészt pedig hogy valami gikszer lehet önnel, ha egy helyen sem maradt meg túl sokáig. A túl sok információ csak megkönnyíti a toborzó dolgát, így pillanatok alatt a "nem" halomba kerülhet az önéletrajza. Ebben az esetben is igaz a mondás, a kevesebb több.

Egyharmados szabály:

Tartsa szem előtt, hogy a legtöbb HR-es kevesebb mint egy percet szán egy-egy CV átolvasására. Ezért fontos, hogy a lényeges, figyelem felkeltő információkat az önéletrajz felső harmadába írja bele. Ha ezt a részt sikerül úgy kitöltenie, hogy az felkeltse a HR-es figyelmét, nagy esélye van egy személyes találkozóra.

Forrás: Flickr.com

Betűtípus:

Akarjon kitűnni a tömegből, de ne minden áron. Így hanyagolja a kacskaringós, nehezen olvasható betűtípusokat, maradjon meg a klasszikus kinézetnél. Ha fárasztó a szemnek elolvasni a CV-t, biztos lehet benne, hogy a kukában landol a pályázata.

CV  •  önéletrajz  •  hiba
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen