Kevesen szerzik meg az álommunkát

szerző: Jobline
2012 november 16.

Gyerekként sokan álmodoznak arról, mivel foglalkoznának felnőtt korukban, de a dolgozók elenyésző százalékának sikerült megvalósítani céljait.

Világszerte nyolcezer szakembert kérdezett arról a LinkedIn, mi volt gyermekkorukban álmai állása, és sikerült-e azt elérni. Az eredmény nem meglepő: a megkérdezettek 8,9 százaléka dolgozik abban a munkakörben, amire gyerekként vágyott, és 21 százalék azt mondta, hogy a jelenlegi munkája kapcsolódik fiatalkori álmaihoz - írja a mashable.com.

A válaszadóknak csaknem a fele azt mondta, azért nem kötött ki álmai állásánál, mert ahogy kezdett felnőni, más területek kezdték érdekelni. További 16 százalék hozzátette, hogy túl bonyolult vagy drága lett volna megvalósítania azt.

A 15 vizsgált országban - köztük Brazília, Ausztrália, az Egyesült Államok és India - a leggyakoribb gyerekkori álmok közé tartoztak a kreatív vagy művész munkakörök, mint például író, színész, szakács. Érdekesség, hogy az űrhajós és szuperhős foglalkozást is letaszította a képzetelbeli trónról a mérnök (7,7 százalék).

A top 10 gyermekkori álommeló:

mérnök (7,7 százalék)
repülő vagy helikopter pilóta (7 százalék)
orvos vagy ápolónő (6,7 százalék)
tudós (6,2 százalék)
tanár (5,8 százalék)
ügyvéd (3,9 százalék)
író vagy újságíró (3,7 százalék)
űrhajós (3,2 százalék)
állatorvos (3 százalék)
sportoló, színész (2,7 százalék)

felmérés  •  álommunka  •  LinkedIn
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen