Hol hibázza el az álláskeresést?

szerző: Jobline
2012 november 20.

Régóta nem talál állást? Ennek egészen meglepő okai is lehetnek.

Sokszor lelki tényezők is gátolják az állásszerzést - írja a jobs.aol.com. A lap összegyűjtött három olyan pontot, amire érdemes odafigyelni, ha nem akar tovább munka nélkül maradni.

Igenis megérdemli a munkát

Néha helyre kell tennie a tudatalattiját. El kell hinnie magáról, hogy megérdemli az adott állást, és igenis van esély annak az elnyerésére. Ha ön nem hisz magában, akkor ki tegye?

Szűk piac

A válság óta megnőtt a munkakeresők száma, így kis piacra sokkal több álláskereső jut. Vagyis egy állásra is megsokszorozódik a jelöltek száma. Ahhoz, hogy kitűnjön a többi álláskereső közül, kreatívnak kell lennie. Vállaljon önkéntes munkát, indítson szakmai blogot, építse fel az énmárkáját.

Adja el magát

Nagyon fontos, hogy legyen meggyőző, hiteles. Ha valóban munkát akar találni, nem lehet visszafogott, szégyenlős. Még ha távol is áll a saját maga reklámozása öntől, akkor is meg kell próbálnia, gyakoroljon, ehhez kérje rokonai, barátai segítségét. Győzze meg leendő munkaadóját arról, hogy ön a legalkalmasabb a pozícióra, jobb jelöltről álmodni sem lehetne, legyen profi, magával ragadó és szenvedélyes.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen