A legnagyobb kommunikációs bakik a munkahelyen

szerző: Jobline
2012 november 22.

A Forbes magazin összegyűjtötte, mit nem szabad mondani, illetve csinálni egy munkahelyen.

A Forbes magazin által publikált felmérésben ezrek vettek részt. A vizsgálat során arra voltak kíváncsiak, mik azok a tipikus buktatók, amik könnyen a karrier végét jelenthetik az adott cégnél.

Rasszizmus

Az előítéletes, rasszista megjegyzésekkel sokaknak bele lehet tiporni a lelki világába, ráadásul alacsony érzelmi intelligánciát sugall a kutatók szerint.

Humor

A lista második helyén az oda nem illő viccek állnak. A többiek kellemetlenül és feszengve fogják magukat érezni tőle, a felsővezetők pedig inkább az olyan munkatársakat értékelik, akik tisztában vannak azzal, mit szabad és mit tilos mondani adott helyzetben.

Sírás

A vezetők 63 százaléka szerint egy síró férfinél rosszabb nincs, de a nőknél sem értékelik sokra, ha nem tudja kordában tartani az érzelmeit. Előfordulhatnak kivételes, speciális esetek, de ha lehet, ilyenkor is inkább vonuljon félre, ne lássák, ahogy zokog.

Ne sírjon mások előtt!
Ne sírjon mások előtt!
Forrás: sxc.hu

Ostobaság

Hiába jó szakember valaki, ha amint kinyitja a száját, dől belőle az ostobaság. Egy műveletlen, primitív munkatárs csak csorbít a munkaadó hírnevén.

Flört

Bár lehet, hogy izgalmas a munkahelyi flörtölés, egyáltalán nem vall profizmusra. A vezetők sem nagyon szeretik, ha az ilyen dolgok elvonják a dolgozók figyelmét a munkáról.

Nem néz a másik szemébe

Nagyon zavaró, ha kerüli a másik tekintetét és nem veszi fel a szemkontaktust. A testbeszédben ez hazugságra, titkolózásra utal.

Káromkodás

Kerülje a csúnya beszédet, igyekezzen tudatosan odafigyelni arra, hogy mások jelenlétében még véletlenül se csússzony ki a száján egy-egy káromkodás.

munkahely  •  kommunikáció  •  baki
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen