Nem merünk betegnek lenni?

szerző: Jobline
2012 november 26.

Az alapfokú képzettséggel rendelkezők 34, míg a diplomások 17 százaléka tart attól, hogy munkahelyük nem tolerálja, ha betegség miatt távomaradnak.

A magyarok legnagyobb része az influenza anyagi vonzataitól fél leginkább - írja a hétfői Népszava a KutatóCentrum felmérése alapján.

A megkérdezettek több mint 50 százaléka 10 ezer forint feletti kiadással (ideértve a betegség okozta bevételkiesést is) számol egy ilyen megbetegedés következtében, ami a megelőző védőoltás árának több mint háromszorosa.

A megkérdezettek egyötöde (21 százalék) emiatt munkahelye elvesztését is reális veszélynek tartja. Az alacsonyabb iskolázottsággal rendelkezők jobban féltik munkahelyüket egy influenzás megbetegedésből következő betegállomány miatt: az alapfokú képzettséggel rendelkezők 34, míg a diplomások mindössze 17 százaléka tart attól, hogy munkahelyük nem tolerálja a kényszerű távollétet.

Ez a félelem jellemzőbb a negyven év felettiekre (40-54 évesek 24 százaléka, e felettiek 23 százaléka) is, míg a fiatal felnőttek 17-18 százaléka gondolja, hogy elbocsáthatják betegség esetén - ismerteti a lap.

munkahely  •  betegség  •  egészség
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen