Milyen nyelveket érdemes tanulni?

szerző: Jobline
2012 november 27.

A legtöbben angol nyelvet tanulnak az iskolában, a második helyen a német áll. Ám nyelvtudás tekintetében országunk az utolsó helyen áll az unióban - írja a teol.hu.

A magyar lakosságnak nagyjából harmada tud társalgási szinten idegen nyelven beszélni - írja a teol.hu.

Magyarországon a felvi.hu szerint a tanult nyelvek listáját az angol vezeti, második helyen a német áll, a harmadik a francia, a negyedik pedig az olasz. A lap írása szerint viszont újra kezd elterjedni az orosz is, és akik ezt a nyelvet választják, nagyot profitálhatnak a későbbiekben, mert hatalmas piac nyílik Oroszország révén.

Elhelyezkedhetnek tolmácsként, fordítóként, de nemzetközi vállaltoknál is kapcsolattartóként. Mivel az orosz gazdaság évről évre erősödik, ezért már a nyugati országokban is egyre jellemzőbb, hogy oroszul kezdenek tanulni a fiatalok.

Forrás: Stiller Ákos

Hasonlóan az oroszhoz a japán nyelv iránti kereslet is meg fog növekedni, hiszen egyre jobban terjeszkedik a japán piac Európában is, elég csak az autógyártásra vagy az elektronikai iparra gondolni. A japán nyelv népszerűségét mutatja, hogy az USA felsőoktatási intézményeiben a spanyol után már a második legnépszerűbb nyelv.

A kínai is hiánynyelvnek számít, pedig Kína erős gazdasága, kereskedelme, valamint nagy beruházásai igénylik az angol mellett kínai nyelven is beszélő munkavállalókat.

karrier  •  nyelvtudás  •  Japán  •  nyelv  •  orosz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen