Nincs jövője az informatikusoknak sem?

szerző: Jobline
2012 november 27.

Az ad-hoc kormányzati döntési folyamatok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az egyébként is jelentős szakemberhiánnyal küzdő szakma egy része elhagyja az országot − mondta az IVSZ elnöke a Napi Gazdaságnak.

Mintegy ötmilliárd forint veszteséget könyvelhettek el a hazai kis- és közepes informatikai vállalkozások a játékgépekkel kapcsolatos, egymással ellentétes parlamenti döntések miatt − mondta Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke a Napi Gazdaságnak.

Egyre nagyobb problémát okoz Magyarországon és ezen belül a kiemelten szaktudásigényes hazai IKT-szektorban a jól képzett szakemberek, ezen belül a frissen végzett diplomások hiánya, elvándorlása, ami tovább gyengítheti az egyébként is régóta szakemberhiánnyal küszködő szektort.

 Emiatt komoly beruházásoktól is eleshet Magyarország, például azért, mert a nemzetközi cégek egyre több infokommunikációs termék gyártását hoznák vissza, elsősorban a nehezen áthidalható kulturális különbségek miatt, a Távol-Keletről a kelet-közép-európai térségbe.

Forrás: Stiller Ákos
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen