Kizsigerelik a Samsung dolgozóit

szerző: Jobline
2012 november 30.

Gyerekeket dolgoztatnak a Samsung kínai gyárában, és a túlórákat sem fizetik ki - írja a Guardian.

Két évet kapott a Samsung kínai gyára, hogy megszüntesse azokat a jogsértő gyakorlatokat, amik az üzemben zajlanak - írja a Guardian. Egy független munkacsoport szerint a Samsung augusztusban gyerekekkel dolgoztatott, akiket ráadásul "embertelen" munkakörülményeknek tett ki.

A gyárban 65 ezren dolgoznak, a munkacsoport jelentése szerint gyakran napi 15-16 órákat, és nem ritka, hogy havonta csupán egy szabadnapjuk van.

A Samsung szerint viszont nem foglalkoztattak gyerekmunkásokat, szeptemberben csakis 18 év feletti munkavállalókat találtak a gyárban. A világ egyik legnagyobb mobil- és okostelefon gyártója azt viszont beismerte, hogy nagyon is sokat túlóráztak a munkások. A cég azt ígérte, két éven belül rendezik a munkások helyzetét.

Az Ázsiában lévő gyártók közül nem a Samsung egyébként az első, ahol problémákat találtak. Az Apple kinti üzemében, a Foxconn-ban a munkacsoportok rendszeresen találkoznak visszaélésekkel, sőt, az elmúlt két évben több munkás is öngyilkosságot követett el, annyira összeroppant a lehetetlen munkakörülmények miatt.

Samsung Galaxy - ezt a készüléket is kizsigerelt munkás gyártotta?
Samsung Galaxy - ezt a készüléket is kizsigerelt munkás gyártotta?
dolgozó  •  Kína  •  Samsung
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen