Ezek lettek Kelet-Európa legjobb munkahelyei

szerző: Jobline
2012 december 06.

Az Aon Hewitt humánerőforrás szolgáltatásokat nyújtó üzletága – Bulgáriában, Szófiában kihirdette a Legjobb Munkahely Felmérés Közép- és Kelet-Európai győzteseit. A régió legjobb munkahelyei között 6 magyar vállalat szerepel - írja a Világgazdaság.

A felmérés, amit az Aon Hewitt 2001 óta végez Közép- és Kelet-Európában azokat a kiemelkedő vállalatokat díjazza, amelyek versenytársaiktól eltérően magas színvonalú, és hatékony HR stratégia alkalmazásával pozitív hatást gyakorolnak az üzleti eredményekre - írja a Világgazdaság. A felmérésben díjazott cégekről általánosan elmondható, hogy jobb pénzügyi eredményeket érnek el, mint a régió átlagos vállalatai, alacsonyabb a fluktuáció aránya (6 százalékos arány a többi szervezetre jellemző 9 százalékkal szemben) és alacsonyabb a hiányzás aránya (3,5 nap munkáltatónként szemben a többi szervezetre jellemző 5,5 nap/munkáltatóval).

A nagyvállalati kategóriában a Provident Pénzügyi Zrt és a Magyar Telekom, a középválallatoknál az FGSZ Földgázszállító, a kisvállalati kategóriában pedig a Kecskeméti TERMOSTAR, a Mars Magyarország és az InterContinental Budapest kerültek a nemzetközi mezőny legjobbjai közé. A regionális felmérésben résztvevő 8 ország, több, mint 400 vállalata közül kerültek ezek a magyar vállalatok az élmezőnybe.

Magyarországon a felmérésben résztvevők csupán 37 százaléka ért egyet azzal, hogy fizetésük elvégzett munkájukkal és a rájuk bízott felelősséggel arányos. A fizetés versenyképességével pedig a válaszadók csupán 41 százaléka elégedett. A megkérdezett munkavállalók kevesebb mint fele nyilatkozott úgy, hogy szervezeti egységében megfelelően elismerik és díjazzák a kiemelkedő teljesítményt. A kutatás azt is kiemeli, hogy a kevésbé stabil gazdaságokban – mint például Magyarország, vagy Bulgária – a dolgozók sokkal nehezebbnek érzik a munka-magánélet egyensúlyának megteremtését. A teljesítménykényszer, és az egyértelmű vállalati célok hiánya magasabb stresszt okoz, és csökkenti a munka és magánélet összhangba hozásának lehetőségét.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen