Robotokkal dolgoztathat az Apple?

szerző: Jobline
2012 december 11.

Jövőre Amerikában fogja több termékét is gyártani az Apple, de az egyelőre kétséges, ez javít-e az amerikai foglalkoztatási helyzeten. A computerworld.com egyenesen "robotvárosnak" hívja a létesítményt.

Már nagyon várták az Apple-rajongók, hogy Ázsiából áthelyezze a cég a gyártást Amerikába, mert egyre több minőségi kifogás érkezett a termékekkel kapcsolatban. Most az Apple egy 100 millió dolláros beruházás keretében gyárat tervez nyitni az Államokban. A termékek ára ráadásul állítólag versenyképes lesz a Kínából származóakkal.

Sokakat azonban a foglalkoztatottság érdekel (Amerikában most 8 százalékos a munkanélküliség - a szerk.). Lapértesülések szerint viszont elképzelhető, hogy nem az Apple fogja megoldani az ország gondjait, ugyanis a költséghatékonysághoz robotizálás szükséges majd. Tim Cook még nem jelentette be hivatalosan, lecseréli-e az emberi munkaerőt a robotokra. Több vélemény szerint ez elkerülhetetlen lépés lesz, ha az Apple-vezér nem akarja drasztikusan megnövelni költségeit, valamint ha növelni akar a hatékonyságon.

munka  •  robot  •  Apple  •  gyár
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen