A Google megmondja, több-e a munkanélküli

szerző: Jobline
2012 december 12.

A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) a Google Insights for Search (GIS) alapján azt állapította meg, nőtt novemberben az álláskeresők száma.

A GVI elkészítette a 2012 novemberi regisztrált álláskersők számának előzetes becslését. Az eredmények szerint a regisztrált álláskeresők száma kismértékben nőtt 2012 novemberben. Az eredmények szerint az októberi értékekhez képest novemberben a regiszrált álláskeresők számának 4-6 ezer fős, a 2011-es azonos időszaki értékhez képest 1-2 ezer fős növekedése becsülhető.

A GVI a becslések során a Google Insights for Search (GIS) segítségével megfigyelt keresési aktivitás adatokat és a korábbi regisztrált álláskeresők számát mutató adatokat használták fel. A GIS adatai már elérhetőek november egészére, a regisztrált álláskeresők száma azponban még csak október hónapra
ismert.

Forrás: AP

Így a becslés szerint a novemberi álláskeresők száma 526 604 és 528 181 fő között várható. Az októberre vonatkozó GKI elemzése a regisztrált álláskeresők számát 520 és 522 ezer főre tette, ezt a később, tényleges számadat igazolta is, hiszen az 522 996 fő volt.

A GVI nyáron fejlesztette ki azt a modellt, ami a Google keresési találatok és a korábbi statisztikák alapján méri fel a munkanélküliek számát. Ehhez olyan keresőszavakat használnak, mint az "állásajánlat", "álláskeresés", "munkalehetőség", "álláshirdetés".

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen