Tipp: így el fogják olvasni az önéletrajzát

szerző: Jobline
2012 december 12.

Egy-egy állásajánlatra akár több százan is jelentkeznek, így nem mindegy, milyen önéletrajzot ad be pályázatként.

A Business Insider felhívja arra a figyelmet, hogy a munkanélküliség miatt többszörös a túljelentkezés egy-egy álláshirdetésre, ezért a jelentkezőnek arra kell törekednie, hogy kitűnjön a tömegből, és a HR-es ne dobja ki a CV-jét szinte olvasás nélkül.

A lap szerint a megoldás a kulcsszavak használata. Vállalati körökben egyre inkább terjednek azok a programok, amik keresik az önéletrajzokban a megfelelő kulcsszavakat, és azok meglététől függően nézi át a jelentkezők CV-jét a HR-es. A technológiai megoldásokat kínáló amerikai TalentWise munkatársa, Bill Glenn szerint a hasonló megoldások még nagyobb szerepet kapnak majd 2013-ban, mint eddig valaha.

És hogy mit jelent ez az álláskeresők számára? Azt - fogalmaz a lap -, hogy a megfelelő kulcsszavak használata elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy behívják állásinterjúra. A szűrőprogram ugyanis másodpercek alatt eldönti, a CV mennyiben felel meg az ajánlat elvárásainak.

Forrás: Flickr.com

Ha bizonytalan abban, milyen szavakat használjon, érdemes szétnézni a LinkedIn-en olyan szakemberek után kutatva, akik hasonló pozícióban dolgoznak, mint a meghirdetett állás, és az ő profiljukból ihletet meríteni.

hr  •  CV  •  önéletrajz  •  kulcsszó
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen