Miért megyünk külföldre dolgozni?

szerző: Jobline
2013 január 23.

Egyre több fiatal érzi azt, hogy muszáj külföldön munkát vállalni, és nem karriert építeni mennek másik országba dolgozni - mondta Szekeres Katailin, a Manpower Magyarország marketing vezetője az Infórádió műsorában. Szekeres Katalin hozzátette: nyelvtudás ismeretében a diplomások és szakképzettek körében nagy az elvándorlás.

Korábban többen voltak azok, akik a külföldi munkában a kihívást és a karrierépítést helyezték előtérbe. Most kilátástalanabb helyzetűekkel lehet találkozni. Sok példa van arra is, hogy egy mikroközösségből megy ki valaki külföldre, majd követik őt a családi-baráti körből - mondta el Szekeres Katalin az Inforádiónak.

A külföldi munkavállalás még mindig elsősorban a fiatalabb korosztályt érdekli, mert családdal nehezebb egy ilyen "kalandot" bevállalni - fűzte hozzá.

A szellemi foglalkozásúak körében elsősorban a mérnökök, IT szakemberek, sok nyelven beszélő ügyfélszolgálatosok a keresettek - ők még akár ebben a nehéz gazdasági helyzetben is jó munkát tudnak találni külföldön.

Jól képzett, nyelvet beszélő szakmunkásra is még mindig szükség van, elsősorban a fa-, fém-, könnyű- és élelmiszeriparban - emelte ki Szekeres Katalin.

Forrás: MTI / Balázs Attila

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen