Ezek lettek fogyatékosság-barát munkahelyek

szerző: Jobline
2013 január 30.

Tizennyolc szervezet kapta meg a "fogyatékosság-barát munkahely" díjat szerdán Budapesten. Az elismerést azok vehetik át minden évben, akik nyitottak a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására. A kitüntetettek között van a Magyar Posta Zrt., az E.ON Hungária csoport és a Nyíregyházi Főiskola.

Az elismerést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány képviselői közösen adják át a díjazottaknak. Az idei kitüntetettek közül heten már korábban is megkapták az elismerést.

A díjazott munkáltatók vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatos gyakorlatukat.

A 2012. évi díjat az Alko-soft Szolgáltató Bt., a XVIII. kerületi önkormányzat szociális központja, az E.ON Hungária csoport, az ELTE Társadalomtudományi Kara, az Eurest Étteremüzemeltető Kft., a Job Személyzeti Tanácsadó Kft., a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt., a Magyar Posta Zrt., a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány, a Nolato Magyarország Ipari és Kereskedelmi  Kft. és a Nyíregyházi Főiskola kapta.

A bizottság meghosszabbította az Auchan Magyarország Kft., a Baumax Magyarország Kereskedelmi Zrt., a Hotel Panda Kft., a Johnson Controls Mezőlak Kft., a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., a Szegedi Szefo Fonalfeldolgozó Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. kitüntetését, illetve az ezzel járó "fogyatékosságbarát munkahely logó" használatának jogát, amely az indoklás szerint "fontos társadalmi szemléletformáló eszköz".

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen