Ezért (is) érdemes eljönni a HVG Állásbörzére!

szerző: Jobline
2013 február 04.

Februárban jön a 12. HVG Állásbörze. Miért érdemes kimenni?

Nem csupán azért érdemes kimenni február 26-27-én a SYMA Rendezvényközpontba a HVG Állásbörzére, mert a legkülönbözőbb szektorok képviselői jönnek kiállítóként leendő alkalmazottakra várva, hanem mert egyéni tanácsadással és izgalmas előadásokkal találkozhatnak az álláskeresők.

Milyen ajánlatok voltak tavaly ősszel?

A legutóbbi, szeptemberi HVG Állásbörzére a több mint 120 kiállító 4000-nél is több állásajánlattal készült. Leginkább gazdasági jellegű munkákat lehetett találni, de más végzettséggel is érdemes volt keresgélni. Részletek ide kattintva.

Tippek pályakezdőknek

Szűcs István, az Ygen Humánerőforrás Központ munkatársa beszélt arról a HVG Állásbörzén, mit csinálnak jól és mit rontanak el az állást kereső pályakezdők. Részletek ide kattintva.

Mit akar magáról sugallni?

Az Effemine (Egyesület a fiatal nőkért) Nagy Krisztina közreműködésével (palyamarketing.hu) 12 pontban szedte össze a HVG Állásbörzére, mire kell odafigyelnie egy állásinterjún vagy egy új munkahelyen. 12 látszólagos apróság, amik erősíthetik, vagy éppen gyengíthetik at énmárkát (a témáról John Purkiss és David Royston-Lee könyvet is írtak). Részletek ide kattintva.

Forrás: Jobline

Így turbózza fel az önéletrajzát!

Baráth András önéletrajz-szakértő szerint az állásoknak csupán a 13 százalékát töltik be hirdetések útján. Szerinte "ki kell mozdulni a képernyő mögül", és fel kell találnia magát a pályázónak. Érdemes eljárni az állásbörzékre, valamint arra biztatta az előadás résztvevőit, hogy közvetlenül jelentkezzenek akkor is az adott céghez, ha éppen nincs felvétel. Hozzátette, nem csupán a nagy cégeknél érdemes kopogtatni, hiszen, mint mondta, "mindenki oda akar bekerülni", hanem meg kell próbálni a kisebbknél, a kkv-knál is. Önéletrajz tippek ide kattintva olvashatók.

Így lehet hatékonyan állást keresni

A HVG Állásbörzén Toldi Gábor, a HVG HR Center igazgatója arról beszélt, hány módja van az aktív álláskeresésnek. Toldi Gábor kihangsúlyozta, hogy az álláskeresőnek termékként kell gondolnia magára, amit el kell adni a munkaerőpiacon. Részletek ide kattintva.

Ezt kell tudnia a sikeres bértárgyaláshoz

A béralku lényege, hogy ne legyen mellébeszélés, nyíltan és őszintén kell a fizetésről tárgyalni - vélte Fehér Tamás, a Trenkwalder ügyvezető igazgatója. Szerinte tilos "túltaktikázni", ellenben szabad kérdezni, gondolkodási időt, vagy írásos ajánlatot kérni. Részletek ide kattintva.

Íme, ennyi egy pályakezdő bérigénye

Igencsak megoszlott a HVG Állásbörze résztvevőinek munkabérigénye egy kutatás alapján. A felmérés négy szektort vizsgált meg, öt tapasztalati szinten. A területek a következőek voltak: mérnöki/műszaki, IT, gazdasági és elsősorban nyelvtudást igénylő állások. Tapasztalat szerint szakmai gyakorlat, pályakezdő, tapasztalatot igénylő, vezetői és senior pozíciók kerültek megkülönböztetésre. Részletek ide kattintva.

Forrás: jobline.hu

A legnépszerűbb munkahelyek Magyarországon

A vállalatok közül idén az AUDI Hungária, a Bosch Csoport és a Coca-Cola Hellenic voltak a legvonzóbb munkahelyek a kérdőívet kitöltő látogatók szerint. Mindhárom vállalat számos állásajánlattal és szakmai aktivitással várta az érdeklődőket a helyszínen. Részletek a Jobline Magazinban.

Kiket kerestek a HVG Állásbörzén?

Az elmúlt évek trendjei nem változtak számottevően: 2012 őszén is a mérnökök és az informatikusok voltak a legkeresettebbek a HVG Állásbörzén, a helyszínen a kiállítók különleges standokkal, a szervezők pedig számukra érdekes programokkal szólították meg a teljes látogatói létszám több mint 1/4-ét kitevő műszaki/informatikai szakembereket. Részletek ide kattintva.

Kövesse legfrissebb híreinket a Facebookon a Jobline-, illetve a HVG Állásbörze oldalán!

CV  •  önéletrajz  •  álláskereső  •  HVG Állásbörze  •  ajánló  •  előadás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen