Kibírhatatlan főnökök miatt mondanak fel a dolgozók

szerző: Jobline
2013 február 13.

Egyre többször arra mutatnak rá a felmérések, hogy az alkalmazottak nem a céget hagyják ott, hanem a felettesüket, akivel, képtelenek együtt dolgozni.

Egy rossz főnök annyira meg tudja keseríteni az alkalmazott mindennapjait, hogy sokszor hiába jó a munka, remek a csapat, de ha emberileg képtelenség kijönni a főnökkel, akkor a dolgozó előbb-utóbb felmond. Az alaisterlow.com írása szerint a munkavállaló megtartása mára valós problémává nőtte ki magát, és ezzel a menedzserek nap mint nap szembesülnek.

A legfontosabb a cikk szerint, hogy egyre kevésbé a pénz vagy a feladat motiválja a dolgozót, hanem az, hogy hogyan érzi magát a munkahelyén. Ha nem érzik a támogatást, ha nem kapnak időnként visszajelzést, akkor sokkal hamarabb hátat fordítanak a vállalatnak, mint azok, akik részesülnek ezekben.

A lehető legrosszabb, ha az alkalmazott azt érzi, hogy csak egy alkatrésze a fogaskeréknek - hívja fel a figyelmet az írás. Ennek elkerülése érdekében meg kell becsülni a dolgozót. Ezen felül, ha van mód, akkor képezni és fejleszteni kell az alkalmazottat, erre rengeteg lehetőség van már.

A Floridai Egyetem által végzett kutatásban 700 jelöltet kértek meg arra, hogy véleményezzék a főnöküket. A válaszadók 39 százaléka nehezményezte, hogy a felettes nem tudja betartani az ígéreteit, 27 százalék pedig arról panaszkodott, hogy a főnök negatív megjegyzéseket tett róluk a többi kolléga előtt. 24 százalék szerint a menedzser teljesen befurakodott a magánéletébe, 23 százalék pedig azt mondta, a főnök rendszeresen mást okol a saját hibáiért.

főnök  •  felmondás  •  dolgozó  •  cég
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen