Vizsgálják a dolgozók motivációját, viselkedését

szerző: Jobline
2013 február 13.

A szentendrei Nevelési Tanácsadó, Logopédiai Intézet és Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság nyerte el a Profiles Team Analízis Díját.

A humán kompetenciák mérésében és fejlesztésében világszinten vezető Profiles International kezdettől fogva elkötelezett abban, hogy két évtizedes, nemzetközi szervezetfejlesztési tapasztalatait ne csak a tőkeerős, profitorientált vállalatok kamatoztathassák.

„Fontos, hogy utat és példát mutassunk a piacon azzal, hogy széles körben hozzáférhetővé tesszük innovatív megoldásainkat. Olyan kisvállalkozásokra vagy közintézmények számára is, melyeknek ugyanúgy nagy szükségük volna a dolgozói elkötelezettség növelésére és a működés optimalizálására, de forráshiánnyal küzdenek. Ezért hívtuk életre a Profiles Team Analízis Díjat” – mondta el nekünk Trizna Júlia, a Profiles International Hungary ügyvezetője, aki tavaly indította útjára azt a mintegy 3 millió forint értékű szervezetfejlesztési programot, amelyre bármely hazai cég vagy közintézmény is pályázhatott. A legérdekesebb, legalaposabb, legfontosabb célokat felmutató szervezet valósíthatta meg terveit díjtalanul.

 


A múlt évben pályázók közül a szentendrei Nevelési Tanácsadó került ki győztesen, és valósíthatta meg a Profiles Team Analízis projektet. A komplex szervezeti diagnózisban ProfileXT™ kompetenciaelemzés, Profiles Team Analysis™ és vezetői gyakorlat elemzés szerepelt CheckPoint 360°™ felméréssel.

A Profiles a pszichológusokból, logopédusokból és fejlesztő pedagógusokból álló 14 fős szentendrei csapat kognitív képességeit, viselkedését és motivációját normatívan, azaz objektív mérésekkel, összehasonlíthatóan, átfogó vezetői tevékenységelemzéssel kiegészítve térképezte fel. A részletes diagnózisra alapozva ezután a Profiles tanácsadók feltárták azokat az összefüggéseket, amelyek a megfelelő motiváció és teljesítmény kibontakozását kompetenciaszinten nehezítették, és egyéni coaching során valamint csoportszinten is segítették a saját kapacitások és a motivációs kulcsok tudatosítását.

„A közszférában dolgozók saját élményei körébe nemigen tarozik bele az ilyesfajta visszajelzés személyiségükről, ami így már önmagában is komoly érték. A Profiles Team Analízis nagyon nagy hatással volt az egész csapatra. Nemcsak objektív képet kaptunk magunkról, a csapatunkban rejlő lehetőségekről, de eszközöket adott a munkahelyi stressz kezeléséhez, s hogy a munkatársaim és én hogyan vegyük fel a küzdelmet a szakmát sújtó kiégésveszély ellen, sőt hogyan előzzük meg azt. Vezetőként sok-sok útmutatást kaptam a munkatársak eredményes, egyéni irányításához, motiválásához, a hatékony, mindennapi kommunikációhoz, problémamegoldáshoz, a személyes konfliktusok kezeléséhez, pontos tájékoztatást a csapat erősségeiről és fejlesztendő területeiről. Olyan „térképet” a csapatomhoz, amely egy GPS-hez hasonlóan segíti minket könnyebben célba érni. Végre pontosan tudom, hogy kihez milyen vezetői stílust válasszak, amely hihetetlen mértékben segíti a mindennapi munkámat. Számomra csodálatra méltó ez a térkép, amely nemcsak a emberismeretemhez nyújt nagyfokú segítséget, még az időgazdálkodásomat is tudatossá és hatékonnyá teszi. A program óta számos vezetői problémámra, kérdésemre másként tekintek, és immár nemcsak a megérzéseimre és tapasztalataimra kell hagyatkoznom a dolgozóimmal kapcsolatos döntéseimnél – értékelte a program eredményeit Balasi Margit, a szentendrei Nevelési Tanácsadó vezetője.”

„Számunkra nagy öröm és megtiszteltetés volt egy olyan szervezet munkáját segíteni, amely nap mint nap azon fáradozik, hogy a jövő generációi, a gyerekek leküzdhessék az előttük tornyosuló akadályokat, és képességeiket kibontakoztatva igazán sikeresek lehessenek.” – válaszolta a HR Portálnak dr. Andrejka Zoltán, aki a projektet irányította, arra biztatva a vállalatokat és intézményeket, hogy „Legyenek bátrak, álmodjanak nagyszerű embereket! – és vegyenek részt a Profiles Team Analízis 2013 programban.”

Jó hír, hogy a programot a Profiles egy nemzetközi és hazai kutatás keretében ismét meghirdeti: 2013. február 28-ig mindössze néhány rövid kérdést kell megválaszolnia a jelentkező szervezeteknek, hogy elnyerhessék a 3 millió forintos szervezetfejlesztési szolgáltatáscsomagot.

Regisztráció

hr  •  kompetencia  •  díj
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen