Sikersztori: ez az ideális munkakör

szerző: Jobline
2013 február 22.

Kerekes Dániel pályakezdő gépészmérnökként vett részt 2012 tavaszán, a HVG Állásbörzén. Több vállalat ajánlataival is megismerkedett, ám hamar egyértelművé vált számára, hogy az Infineon Technologies nyújthatja neki a legideálisabb munkakört karbantartó mérnöki pozícióban, amely élete első igazi, szakmai kihívást is nyújtó munkahelye.

Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel a HVG Állásbörzén?
Pályakezdőként úgy gondoltam, hogy csak előnyöm származhat abból, ha részt veszek egy állásbörzén, hiszen amellett hogy számos céget felkereshetek, sok más hasznos információval is gazdagodhatok, amelyek segítenek majd az álláskeresésben.

Hogyan készültél fel a börzére? Volt-e álláskeresési stratégiád?
Nem volt előzetes stratégiám. Azt terveztem, hogy a helyszínen a lehető legtöbb, szakmai profilomhoz illeszkedő céget felkeresem majd. Végül azokhoz a cégekhez adtam be az önéletrajzomat, ahol a támasztott követelményeknek megfeleltem, és egyfajta kölcsönös szimpátia is kialakult közöttünk. Ezen kívül jelentkeztem még állásközvetítő cégekhez is, mert így tovább növeltem az esélyeimet arra, hogy minél hamarabb megtaláljam a számomra ideális munkahelyet.
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen