Miért nem lesz távmunka a Yahoo-nál?

szerző: Jobline
2013 március 04.

Sokan visszaéltek a rendszerrel - állítja egy volt alkalmazott.

Nemrég derült ki, hogy a Yahoo a náluk már évek óta működő távmunka rendszerét be fogja tiltani. A módosítás június elsejétől él, így akkortól nincs kivétel, mindenkinek be kell járnia a cég valamelyik irodájába, vagy új állás után néznek.

A Business Insidernek sikerült megszólaltatnia egy volt dolgozót, miért is hozott ilyen szigorú döntést Marissa Mayer. A volt alkalmazott azt nyilatkozta, hogy teljesen megérti a tiltást, ugyanis eddig borzasztóan rosszul volt megszervezve a távmunkások teljesítményének figyelemmel követése. Ezzel a hiányossággal pedig az otthonról dolgozók nagy része súlyosan visszaélt. Állítólag a minimálistól a semmilyenig terjedt az érintettek hatékonysága, sőt, volt, akit még elérni sem lehetett. Ennek ellenére a fizetésüket természetesen megkapták.

A volt dolgozó így nyilatkozott a lapnak: távmunkásként dolgozni a Yahoo-nál ideális mód volt eddig arra, hogy minimális munkavégzés és a saját projektet végzése mellett valaki rendszeres fizetést is kapjon.

Ez a fajta morál viszont nem csak a távmunkásokra jellemző a cégnél. A lap úgy tudja, sokszor előfordult, hogy a divíziók vezetői azt sem tudták a könyvelés szerint náluk dolgozó távmunkásokról, hogy egyáltalán még a Yahoo alkalmazásában álltak.

Marissa Mayer vélhetőleg úgy jött rá a visszaélésekre, hogy átnézte a vállalat belső magánhálózatának (VPN-jének) naplóit. Úgy tudni, még olyan alkalmazottakat is talált, akik mondhatni csak ünnepnapokon jelentkeztek be a munkájukhoz nélkülözhetetlen rendszerbe.

távmunka  •  Yahoo
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen