6 fontos készség, amire szüksége van az álláskeresőnek

szerző: Jobline
2013 március 07.

Vannak olyan speciális készségek, amivel könnyebben találhat munkát az álláskereső - írja a jobs.aol.com.

Brian McCullough, a ResumeWriting.com oldal vezetője osztotta meg a jobs.aol.com-mal azokat a képességeket, amiket jó, ha az álláskereső beleír az önéletrajzába.

Matematika vagy statisztika

Egyre inkább növekszik az a trend a vállalatoknál, hogy szükség van olyan emberekre, akik képesek kezelni és átlátni az adatbázisokat, illetve különböző rendszereket, ezért hasznos, ha valakinek ilyen jellegű tudása van.

Menedzsment, logisztika

Még mindig erős hatással van a válság a vállalatok működésére, ezért sok helyen számít az, hogy úgy csökkentség a költségeket, hogy az ne legyen negatív befolyással a hatékonyságra. Brian McCullough szerint az ezzel kapcsolatos kulcsszavak manapság olyan "varázsszavak" egy önéletrajzban, amire a toborzók rögtön lecsapnak.

Forrás: www.fijilive.com

Közösségi média

Azt is nézik bizonyos HR-esek, ki hogy "teljesít" a közösségi médiában, mennyien követik, milyen reakciók érkeznek a posztjaikra. "Egyre fontosabb, ki mennyire aktív" - fogalmazott McCullough.

CRM

Az ügyfélkapcsolat-kezelés (Customer Relationship Management - CRM) fogalma egy cég partnerei felé irányuló folyamatainak leírására vonatkozik - magyarázza a fogalmat a Wikipédia. A szakértő szerint ezek a platformok robbanásszerűen nőttek meg az elmúlt 15 évben, így kulcsfontosságú lett mind az állami-, mind a privát szférában.

Válságkezelés

Kockázatkezelés, katasztrófavédelem, közbiztonság, PR, márkamenedzsment - ezek mind-mind olyan területek, ahol kifejezetten vonzó, ha a válságkezelés sem áll távol az álláskeresőtől.

Idegen nyelv

Nem meglepő, hogy egy idegen nyelv ismerete már elvárás, több viszont plusz pontot jelent. McCullough szerint érdemes egy világnyelv mellé olyat is megtanulni, ami kevésbé népszerű és nem beszélik sokan, például bármilyen távol-keleti nyelvet.

CV  •  önéletrajz  •  munkanélküli  •  álláskereső  •  készség
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen